Sluiten

HOME
CONTACT
HEIJDEL.NL

De grote arcana

De kleine arcana:
Bekers
Pentakels
Toverstokken
Zwaarden


Het hemels cadeau tarot orakel

 

De Kleine Arcana | Zwaarden

tarot zwaarden 2
II - Zwaarden

De twee van zwaarden, de heer van de vrede kondigt de komst van een rustiger tijd aan. Het is vrede na de storm, het moment waarop je kunt ademen, rusten en regenereren. De problemen zijn niet per se helemaal opgelost, ze zijn echter in ieder geval in intensiteit afgenomen, zodat ze rustiger kunnen worden aangepakt. Deze kaart adviseert je om op krachten te komen en vervolgens van om van uit die rust knopen door te hakken. Dit is niet het moment voor directe actie. Vertrouw op je onbewuste en je creatieve vermogens om oplossingen te bedenken voor zelfs de moeilijkste problemen. Dit is het goede moment om aandacht te besteden aan je dromen en de berichten die ze bevatten.

tarot zwaarden 3
III - Zwaarden

De drie van zwaarden, de heer van pijn vertegenwoordigt een moment van intense pijn, meestal veroorzaakt door het einde van een menselijke relatie. Deze Kleine Arcana vertegenwoordigt echter niet de gebeurtenis zelf, maar de innerlijke reactie op de gebeurtenis. Zwaarden doorboren het hart, symbool van ons gevoelsleven. Het is het hart dat moet worden genezen en dit kan soms lang duren. Het advies van deze kaart is om de pijn die je voelt goed te ervaren en je erin onder te dompelen. Alleen op deze manier zullen we het pad van genezing gaan bewandelen.

tarot zwaarden 4
IV - Zwaarden

De Vier van Zwaarden, de Heer van de rust vertegenwoordigt een fase van herstel van kracht na een periode van intense activiteit.
Dit herstel moet plaatsvinden in een beschermde omgeving. Als de ziel zichzelf moet regenereren, dan kan de plaats van genezing een klooster, een tempel of een spirituele gemeenschap zijn. Het advies is om de prikkels te beperken en vast te houden aan een eenvoudige en teruggetrokken levensstijl, deze maakt het herstel van het interne evenwicht mogelijk. Je moet je isoleren, omdat je externe invloeden niet harmonieus kunt absorberen. Wat nu nodig is, is ritme, stilte, sereniteit.

tarot zwaarden 5
V - Zwaarden

De vijf van zwaarden, de heer van de nederlaag vertegenwoordigt een situatie van nederlaag of mislukking, deze is vaak te wijten aan de eigen lafheid of aan de verdorvenheid van een ander individu. Afhankelijk van hoe de nederlaag tot stand is gekomen en je innerlijke vasthoudendheid, kun je emoties ervaren zoals schaamte, wrok, depressie, vernedering. De vijf van zwaarden is een kaart beschrijft een situatie waar je zo snel mogelijk uit moet komen. Verspil geen tijd aan zelfmedelijden of je zorgen maken over het oordeel van anderen, maar ga wat doen. Los de storingen op of loop weg en zoek een andere omgeving om opnieuw te beginnen. In sommige gevallen ben jij misschien degene die een tegenstander een nederlaag toebrengt. Als dit het geval is, pas dan op dat u geen nutteloze trots voelt, want in dat geval zal succes veranderen in falen.

tarot zwaarden 6
VI - zwaarden

De Zes van Zwaarden, de Heer van de Wetenschap vertegenwoordigt een overgangsfase. Je hebt het vermogen om een situatie van een lager niveau naar een hoger niveau te brengen. Je zult ondanks de stroming hard moeten werken en krachtig moeten roeien. Succes is binnen handbereik als je de moed niet verliest en onthoudt waar je heen wilt. Wees je ervan bewust dat wat je doet niet alleen jou leven beïnvloedt, maar ook dat van andere mensen om je heen. Tijdens het werk moet je rustig zijn. Sta niet stil maar haast je niet, vind het juiste ritme. Er is geen haast, maar er is ook geen tijd te verliezen.

tarot zwaarden 7
VII - Zwaarden

De zeven van zwaarden, de heer van de wetenschap beschrijft de poging om een doel te bereiken door middel van trucjes, korte uitstapjes, illegale of oppervlakkige paden. In sommige gevallen kan het acceptabel zijn om op deze manier iets te krijgen, maar normaal gesproken levert dat slechts kortstondige resultaten en bijwerkingen op. Wees je bewust van de redenen die je ertoe aanzetten om zo te handelen. Beslis dan of je door wilt gaan met een oppervlakkige en discontinue verbintenis, of jij jezelf serieuzer wilt inzetten of dat je helemaal wilt opgeven.

tarot zwaarden 8
VIII - Zwaarden

De Acht van Zwaarden, de Heer van Interferentie vertegenwoordigt een toestand van machteloosheid, vaak als gevolg van de beperkende invloed die mensen op je hebben. Je bent vastgebonden en geblinddoekt, je kunt niet handelen, je kunt niet zien, je stappen zijn onzeker. Je kunt wachten tot iemand je bevrijdt of je kunt proberen jezelf te bevrijden. Het goede aan deze kaart is, dat de kracht niet afwezig is, maar geblokkeerd. Probeer te begrijpen wat je bindt. Zijn het objectieve feiten of zijn het grenzen die jij jezelf oplegt?  Dit is het moment om de aard van de kettingen te onderzoeken die u ervan weerhouden te bewegen.

tarot zwaarden 9
IX - Zwaarden

De Negen van Zwaarden, de Heer van Wreedheid beschrijft de innerlijke reactie op gebeurtenissen, in plaats van de gebeurtenissen zelf. Soms staat deze kaart voor een persoon die zich te veel bekommert om de objectieve ernst van de problemen die hij ervaart. Angst, zorgen, nachtmerries. De geest gaat waar hij niet hoort, maar het is moeilijk om niet aan problemen te denken. Obsessieve gedachten domineren de scène, je kunt niet positief zijn. Het kan nuttig zijn om te begrijpen dat de situatie niet per se zo donker hoeft te zijn als het lijkt. Probeer één ding tegelijk op te lossen en blijf actief, want het zijn de momenten van apathie en stilstand die de spoken en angsten voeden.

tarot zwaarden 10
X - Zwaarden

De Tien van Zwaarden, de Heer van verdriet, lijden en pijn vertegenwoordigt zowel de aanwezigheid van ernstige moeilijkheden als de innerlijke reactie daarop. In deze situatie is de neiging om los te laten en zichzelf verslagen te verklaren. Depressie, uitputting en een diep gevoel van falen doordringen dit beeld. Wat te doen in deze situatie? De timing is moeilijk, maar dit soort momenten overkomt iedereen vroeg of laat. Het is nodig om op zijn minst een klein sprankje hoop te behouden en je daar hardnekkig aan vast te klampen. Er is een lijk dat door de stroom moet worden meegevoerd. Er moet iets sterven en uit je leven worden weggevaagd voordat je verder kunt gaan.

tarot zwaarden de aas
De aas van zwaarden

De aas van zwaarden markeert het begin van een nieuwe fase, een totale verandering die het mentale vlak als uitgangspunt heeft. Nieuwe ideeën, nieuwe manieren om het leven vorm te geven, nieuwe intellectuele perspectieven, hij heeft concentratievermogen en wilskracht. Wanneer de energie van het Luchtelement in je leven barst, kun je een ongekend gevoel van helderheid ervaren, dingen lijken scherp en gefocust, beslissingen zijn gemakkelijker te nemen. In deze periode zijn logica en intelligentie je beste wapens, gebruik ze.

tarot zwaarden de konig
De koning van zwaarden

De koning van de zwaarden ontleent zijn kracht aan het element lucht, dat hij weet te domineren door zijn positieve eigenschappen te versterken en de negatieve te minimaliseren. Intelligent, analytisch, hij is in staat om de kracht van de rede en logica te gebruiken om innovatieve oplossingen te vinden voor de problemen waarmee hij wordt geconfronteerd. Hij heeft een zeer scherpe geest en kan zich lang concentreren. Hij heeft een grote zelfdiscipline en is in staat zichzelf te perfectioneren door constante training op de gebieden die hij wil verbeteren. Het rechtvaardigheidsgevoel dat van hem uitgaat, maakt hem gezaghebbend en gerespecteerd door anderen. Met deze koning is er geen tijd voor een grapje, of ruimte voor fouten. Hij weet alles te evalueren en af te wegen en onderwerpt de acties van zijn vrienden en medewerkers aan nauwkeurig onderzoek. Hij is een strenge maar een rechtvaardige leraar. Hij is ook in staat tot grote snelheid in zowel denken als handelen. Zijn ideeën zijn hun tijd zo ver vooruit, zo briljant en complex dat het vaak moeilijk is hem te volgen.

tarot zwaarden de koningin
De konining van zwaarden

Dit is een vrouw die respect afdwingt door haar daadkracht en strenge houding. Zeer intelligent, de koningin van het pak van zwaarden wordt gewaardeerd om haar evenwichtigheid en aangeboren gevoel voor rechtvaardigheid. Ze is in staat om een situatie grondig te onderzoeken en te analyseren vanuit alle gezichtspunten. Aan het einde van haar analyse is ze in staat om de belangrijkste punten samen te vatten en de koers te bepalen. Ze is niet snel ontmoedigd. In moeilijke tijden kan ze kracht putten uit zijn diep verinnerlijkte morele principes. Het element Lucht, geeft haar een groot concentratievermogen. Wetenschapper, intellectueel en geleerde, ze is in staat om op een originele en onafhankelijke manier te denken. Zij weet boven partijen op hun plaats tezetten door afgewogen uitspraken te doen. Zij is een uitstekende mediator en onderhandelaar.

tarot zwaarden de page
De page van zwaarden

De page van zwaarden is een snel, dynamisch persoon, klaar om snel te handelen. De page van zwaarden staat nauwelijks stil op een plek, hij altijd onderweg. Hij heeft nog geen vaste wortels, zijn potentieel kan zich in talloze richtingen ontwikkelen. Zijn meest veelbelovende ontwikkelingsgebieden liggen op het gebied van spraak, communicatie en intellect.

tarot zwaarden de ridder
De Ridder van Zwaarden

Het beeld vertegenwoordigt een persoon die al goed op weg is op zijn groeipad, dat is echter nog niet afgerond. Hij beheerst al veel kwaliteiten van zijn verbondenheid met het element Lucht, intelligentie, spraak, dynamiek, snelheid en analytisch denken. Deze ridder is in staat tot snelle en intelligente actie. Hij kan problemen op een gedurfde en directe manier aanpakken en met behulp van gedachte en woord in korte tijd resultaten boeken dankzij innovatieve oplossingen. Zijn groei is echter nog niet zonder risico's, zijn ideeën kunnen instabiel zijn of ze zijn oppervlakkig, te analytisch. Zijn scherpe zwaard kan gericht zijn op het oplossen van problemen die zich voordoen, of gericht op zichzelf of anderen, die vernietigende kritiek of scherpe en negatieve woorden uiten.